error code: 1000error code: 1000 Holnapocska Tábor - Pályázatok - Noé bárkája Természetháza és Ability park TOP-1.2.1-15-ZA1-2016-00001 azonosító számú projektje
menu
holnapocska
tábor
 
Noé bárkája Természetháza és Ability park TOP-1.2.1-15-ZA1-2016-00001 azonosító számú projektje
kezdőlap / pályázatok / Noé bárkája Természetháza és Ability park TOP-1.2.1-15-ZA1-2016-00001 azonosító számú projektje

2017.05.18.-2018.03.31. között valósult meg a Holnapocska Alapítvány Noé bárkája Természetháza és Ability park TOP-1.2.1-15-ZA1-2016-00001 azonosító számú projektje. A projekt célja a Zalaszabarban, a természeti értékekben rejlő turisztikai potenciál hasznosítására, a természeti értékek bemutatására alkalmas helyszín, egy több funkciós magas minőségű ökoturisztikai- és ability park építése volt.

Megvalósítandó cél a látogatók számának növelése új, többfunkciós ökoturisztikai bemutatótér kialakításával, innovatív, újszerű technológiai megoldások hasznosítása, ability park eszközeinek beszerzése, a fogyatékos emberek világának bemutatása, különböző játékokon és eszközökön keresztül, annak érdekében, hogy a jövő társadalma nagyobb megértését, segítőkészséget és toleranciát mutasson feléjük. A fejlesztés lehetővé teszi magas minőségű, a térségben unikális, eddig hiányzó szolgáltatások biztosítását, mely egyaránt hozzájárul a térségbe látogató turisták számának emelkedéséhez, az átlagos tartózkodási idő, illetve költési hajlandóság növekedéséhez.

 

A látogatóközpont, többfunkciós bemutatótér kialakítása során olyan élményelemeket jelentő technikai fejlesztések, interaktív bemutatási formák, kézzelfogható, kipróbálható élményeket adó eszközöket telepítettünk, melyek biztosítják, hogy a látogatók több mint 2 órát itt eltölthessenek.  

 

A projekt ability jellegéből adódóan komplex akadálymentesítés történt és családok számára családbarát helységeket, pelenkázót is biztosítunk.

 

Évente minimum 3 rendezvény megrendezésére is sor kerül, a rendezvények során lehetőséget biztosítunk a települési vállalkozások számára, hogy az ide érkező vendégeknek helyi termékeiket értékesíthessék.

 

A projekt munkahelyteret teremett 2 fő főállású alkalmazott foglakoztatásával, melyből egy hátrányos helyzetű, s lehetőséget biztosít fiatal pályakezdő elhelyezkedésére is.

 

Az új szolgáltatások több, mint 270 napos nyitva tartást tesznek lehetővé rossz időben is garantáltan igénybe vehető programokkal, animált foglalkozásokkal, interaktív kiállítással, melyek a szezonalitást csökkentik.

 

A fejlesztés hozzájárul az egy turistára eső költés növekedéséhez a belépő, büfé, ajándékbolt által, ahol a helyi termelők termékei is beszerezhetőek.

 

A projekt keretében egy mindösszesen 738,64 m2-es könnyűszerkezetes csarnok építésére került sor.

 

A csarnokban kialakításra került egy interaktív Science Center és abiliy park, rengeteg interaktív látványelemmel, valamint család és gyermekbarát szolgáltatások kerültek kialakításra. A fogyatékossággal élők fogadása érdekében minden játékelem úgy került kialakításra, hogy számukra is elérhető legyen. Olyan fejlesztéseket valósítottunk meg, melyek lehetővé teszik, hogy egészséges és sérült emberek együtt szerezzenek közös élményeket.

 

A Projekt elszámolható összköltsége 260.000.000,- Ft.

 

A támogatás mértéke 100%.

 

Letöltések

további élmények
GYÓGYÍTÓ

TÁBOR A MINDENNAPOS MOSOLYGÁSÉRT

5-6 NAPOS ÉLMÉNYTERÁPIA

MOSOLY ÉS ÖNFELEDT NEVETÉS A GYÓGYULÁS SZOLGÁLTATÁBAN!

 
KALAND

KALANDTÁBOR, AZ ÉLMÉNYEK TÁRHÁZA

ÖNFELEDT JÁTÉK

KIRÁNDULÁS A CSODASZÉP KIS-BALATON KÖZVETLEN KÖZELÉBEN

 
JÖVŐDÉRT

A GYERMEKOTTHONBAN ÉLŐ GYERMEKEK FELLEGVÁRA

AZ ÁTÉLT ÉLMÉNYEK ÉS A SOK NEVETÉS GYÓGYÍTJÁK A LÁTHATATLAN SEBEKET

 

 
Táboraink
03.22.
Go in Nature szlovén-magyar gyermektábor
részletek
04.06.
Volán kalandos hétvégék
részletek
04.13.
Volán kalandos hétvégék
részletek
friss hírek
05.30.
PIAC NYITVA TARTÁS - ZALASZABAR
részletek
02.26.
Interaktív oktató környezet és gyermektáborok a Holnapocska Táborban
részletek
06.04.
Családi nap a Zoboriban
részletek
Ismerd meg szállásaink!
 
Táborépület
 
 
Jurtatábor
 
Jurtatábor
Jurtatábor