error code: 1000error code: 1000 Holnapocska Tábor - Ability
menu
holnapocska
tábor
 
kezdőlap / Ability park

NYITVA:

hétfő-péntek 8:00-16:00

Iskolai szünetek idején hétvégén is niytva.

 

A kiállítás különböző korosztályok számára nyújt kikapcsolódást az óvodás kortól az iskolás csoportokon át a nyugdíjasokig. A családokra és különböző korú iskoláscsoportokra szerepjátékkal egybekötött kalandok várnak. A gimnazisták már kis kutatókként is ténykedhetnek a kiállításon.  

Nézd meg Földünk nagy áramlatait!

Célja az atmoszférában lejátszódó jelenségek, örvények, áramlások bemutatása, úgy, hogy a mozgatást a résztvevők maguk végezhetik, gyorsíthatják és lassíthatják a forgó mozgást és megfigyelhetik az eltérő szögsebességből fakadó Coriolis erőnek a Föld felszínére gyakorolt hatását.

Csinálj egy hatalmas örvényt!

A különböző sebességű vizek és az áramló víz és álló tárgyak között mindig örvények, limányok alakulnak ki a természetben. Ezt a jelenséget tudják a résztvevők a saját erejükkel létrehozni.

Vitorlázz a széllel szemben!

Tengeren vagy a Balatonon vitorlázni igazán nagy kihívás, főleg ha erős szembeszéllel kell haladnunk. Ebben a játékban a résztvevők megismerhetik a különböző vitorlaformákat és azok beállításából származó előnyöket vagy hátrányokat. Ügyesen krajcolhatunk, cirkálhatunk is, azaz cikcakk alakban hajózhatunk akkor is, ha úti célunk a szél irányába esik.

Hangágyú

A levegőnek is vannak érdekes tulajdonságai: az összenyomható és sűrített levegőt egy irányba fókuszálva komoly légörvényeket idézhetünk elő. A 360°-ban állítható ágyúval könnyedén megrezegtethetjük a tőle akár 8-10-re a mennyezetről lógó célpontokat is. Micsoda irányított szelet lehet előidézni vele!

Alakítsd te a domborzatot! (Interaktív homokozó)

A térképek és a valóság összefüggését csak kellően absztarkt gondolkodásra képes emberek képesek azonnal megérteni. Ezzel az eszközzel viszont a résztvevők maguk alakíthatják a domborzatot és hozhatnak létre hegyvidékeket, völgyeket, vízfolyásokat, tengereket. Az eszköz felismeri a mélységeket, majd annak megfelelően színezi a felette elhelyezkedő projektorral a felületeket. Igazi móka ez a földrajz!

Védekezz az árvíz ellen!

Napjainkban a folyószabályozásokkal és az árterületek beépítésével fokozottan veszélyben vannak az emberi települések. Ebben a játékban a résztvevők maguk dönthetik el, hogy hova építenék házukat, a folyómenti síkra vagy egy magasabb dombtetőre, majd a hirtelen kialakuló árvízzel szemben is ők védekezhetnek egy összerakható gátrendszerrel. Ha ügyesek, akkor megússzák szárazon, de ha nem…

Varázsolj szivárványt az égre!

Az első szivárványt a Biblia szerint Noé és fiai láthatták az Özönvíz után. Ezt a rendkívül látványos jelenséget akár beltéri körülmények között is létrehozhatjuk, mely mindenkit örömmel fog eltölteni. És számoljuk csak, hány színből van a szivárvány! Célja a szivárvány keletkezésének bemutatása.

Légy gyors!

A reflexeinken múlik az életünk, minél gyorsabban élünk, annál jobban kell figyelnünk, hogy ne tévedjünk! Erről szól ez játék is, mennyire tudunk perifériásan figyelni és reagálni. Ezen a nagyméretű játékon nemcsak a reflexeinket, de hajlékonyságunkat és gyorsaságunkat is elég alaposan próbára tehetjük. Aztán jöhetnek a többiek! Vajon ki lesz a leggyorsabb?

 

Evezd át a Balatont!

Látszólag nem nagy kihívás átevezni a Balatont a két legközelebbi pont között, de vajon tényleg képesek vagyunk rá? Erről szól ez a valódi evezőpadokból álló installáció, ahol evezésünknek megfelelően haladunk a szembe lévő part felé. Húzz bele mert lemaradsz!

 Kerekesszékes kaland

Manapság egyre jobban figyelünk a csökkent mozgásképességűekre. De vajon tényleg tudjuk, hogy milyen nehéz egy küszöbön, lépcsőn vagy rampán felfelé vagy lefelé közlekedni? Tudjuk, hogy milyen egy szűk ajtó? Mikor felénk nyílik a kertkapu, vagy rá kell ülni a WC csészére? No, nálunk ezt mind megismerheted. Légy te a leggyorsabb és a legügyesebb!

Reptess a Nappal!

A megújuló energiák kulcsfontosságúak lesznek mindennapjainkban. Hallottál már a Földkerülő napelemes repülőről? Vajon mi is el tudjuk indítani a repülőket, ha csak fénnyel hajtjuk a rotorokat? Igen, de jól kell irányítanod a tükröket!

Hangmadzag

A távközlés nem Bellel és a telefonnal kezdődött, de nem is a füstjelekkel, hanem a tárgyakban terjedő rezgésekkel. Ezt kihasználva alakítjuk ki a szerkezetünket is, mellyel telefon nélkül is prímán kommunikálhatunk!

Nézd meg, hogy mennyi víz van benned! (víz bennünk)

Naponta 1-2,5 liter vizet fogyasztva el sem tudjuk képzelni, hogy mennyi víz van bennünk. Ez a szerkezet megmutatja a valós mennyiséget. Csak rá kell állnod a mérlegre, beütnöd a PLC-be az életkorod és a nemed, máris megjelenik a téged alkotó víz mennyisége a hengerben. Garantáltan meg fogsz lepődni!

Mocsárjárás

A mocsárban közlekedni mindig veszélyes volt. Noénak sem volt könnyű a mocsaras vidéken biztonsággal közlekedni, próbáld ki magad! A zsombékok látszólag egyformák, de valójában mindegyik másképpen mozdul, ha rálépnek. Csak az orrabukástól kell óvakodni!

Galéria

további élmények
GYÓGYÍTÓ

TÁBOR A MINDENNAPOS MOSOLYGÁSÉRT

5-6 NAPOS ÉLMÉNYTERÁPIA

MOSOLY ÉS ÖNFELEDT NEVETÉS A GYÓGYULÁS SZOLGÁLTATÁBAN!

 
KALAND

KALANDTÁBOR, AZ ÉLMÉNYEK TÁRHÁZA

ÖNFELEDT JÁTÉK

KIRÁNDULÁS A CSODASZÉP KIS-BALATON KÖZVETLEN KÖZELÉBEN

 
JÖVŐDÉRT

A GYERMEKOTTHONBAN ÉLŐ GYERMEKEK FELLEGVÁRA

AZ ÁTÉLT ÉLMÉNYEK ÉS A SOK NEVETÉS GYÓGYÍTJÁK A LÁTHATATLAN SEBEKET

 

 
Táboraink
03.22.
Go in Nature szlovén-magyar gyermektábor
részletek
04.06.
Volán kalandos hétvégék
részletek
04.13.
Volán kalandos hétvégék
részletek
friss hírek
05.30.
PIAC NYITVA TARTÁS - ZALASZABAR
részletek
02.26.
Interaktív oktató környezet és gyermektáborok a Holnapocska Táborban
részletek
06.04.
Családi nap a Zoboriban
részletek
Ismerd meg szállásaink!
 
Táborépület
 
 
Jurtatábor
 
Jurtatábor
Jurtatábor