Táboraink

GYÓGYULÓ HOLNAPOCSKA TÁBOR

A térítésmentes, hagyományos táborok mellett az idei évben negyedik alkalommal kerül megrendezésre a speciális, „Gyógyuló Holnapocska” tábor, amely daganatos betegségből gyógyuló, kezelés alatt álló, vagy azt befejezett gyermekek nyaralnak egy héten keresztül. Az idei táborba évente 20-30 gyermek érkezik az ország különböző szegleteiből.A táborban részt vevő gyermekek kiválasztását, a hozzá kapcsolódó szervező munkát, valamint az egészségügyi hátteret a Tűzoltó utcai Gyermekklinika munkatársai biztosítják. A táborban több mint 15 önkéntes segíti a gondtalan szórakozásukat: egészségügyi személyzet, pedagógus, animátor, játékmesterek.Természetesen a „Gyógyuló Holnapocska” tábort a többi táborunkhoz hasonlóan térítésmentesen biztosítjuk a gyermekeknek. Fő célunk az önkéntesség ügyének, a közös társadalmi felelősségvállalás fontosságának hangsúlyozása.

HOLNAPOCSKA TÁBOR JÓ TANULÓ, JÓ MAGAVISELTŰ GYEREKEKNEK

A térítésmentes gyermektábor ötlete 2007 óta formálódott, amikor először tapasztaltuk, hogy sajnos ma Magyarországon nagyon sok kisgyermeknek nincs lehetősége a nyári szünidőben táborozni, mert a szülők nem tudják kifizetni a költségeket. Akik vállalják a pénzügyi terheket, azok közül is többen panaszkodtak, hogy a tábor nem volt több mint felügyelet, de a tartalom, a jó program hiányzott, vagy az már végképp nem volt elérhető anyagilag számukra. Hisszük, hogy a táborozásra, a táborokban szerzett élményekre, tapasztalatokra a személyiség fejlődése, a közösség szellemiségének erősítése szempontjából a gyermekeknek igenis szükségük van. Erre hivatott létrejönni a Holnapocska Tábor.

Holnapocska emléktábor Herman Ottó halálának századik évfordulójára

A Holnapocska Tábor a Balaton Felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai részlegével együttműködve ezúttal Herman Ottó, a híres természettudós, polihisztor életművének a bemutatását tűzte ki célul a természeti és néprajzi értékekben gazdag Kis-Balaton térségben megrendezésre kerülő gyermektábor keretében.

MAGYARORSZÁG PÉNZÜGYI KULTÚRÁJÁT BEMUTATÓ TÁBOR, HATÁRON TÚLI MAGYAR DIÁKOK RÉSZÉRE

A Holnapocska Tábor a Magyar Nemzeti Bankkal együttműködve Magyarország pénzügyi kultúráját bemutató egyhetes tematikus tábort szervez határon túli magyar diákok részére. A tábor résztvevői ezúttal a háború sújtotta Ukrajna területén élő, magyarlakta településeiről kerülnek ki.

Gyermektábor a Zala megyei gyermekotthonokban élő jó tanuló, jó magaviseletű diákok részére

Az Egyesület az Egészséges Zalai Közösségekért civil szervezet valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala megyei Gyermekvédelmi Központtal együttműködve 3 napos tematikus tábort szervez a Zala megyei gyermekotthonokban élő jó tanuló, jó magaviseletű gyermekek részére.