Sajtómegjelenések

GYERMEKTÁBOR A ZALA MEGYEI GYERMEKOTTHONOKBAN ÉLŐ JÓ TANULÓ, JÓ MAGAVISELETŰ DIÁKOK RÉSZÉRE- VIDEÓVAL

2015. április 27.

Az Egyesület az Egészséges Zalai Közösségekért civil szervezet, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a Zala megyei Gyermekvédelmi Központtal együttműködve 3 napos tematikus tábort szervez a Zala megyei gyermekotthonokban élő jó tanuló, jó magaviseletű gyermekek részére.

Gyermektábor a Zala megyei gyermekotthonokban élő jó tanuló, jó magaviseletű diákok részére

Az Egyesület az Egészséges Zalai Közösségekért civil szervezet, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a Zala megyei Gyermekvédelmi Központtal együttműködve 3 napos tematikus tábort szervezett a Zala megyei gyermekotthonokban élő jó tanuló, jó magaviseletű gyermekek részére.

A természeti értékekben gazdag Kis-Balaton térség megismertetése mellett a programban résztvevő gyermekek a néprajzi, történelmi témájú interaktív játékos foglalkozásokon túl megismerkedhettek hagyományos kézműves technikákkal.

A foglalkozások mellett a középpontban a játék, szórakozás, élmények gyűjtése áll.

Az Egyesület az Egészséges Zalai Közösségekért civil szervezet tevékenységi köre az egészséges életmód népszerűsítéséhez, valamint hátrányos helyzetű társadalmi rétegek,- elsősorban gyermekvédelmi gondoskodásban álló gyermekek segítéséhez, életminőségének javításához kapcsolódik. Megalakulásuktól számos programot, rendezvényt szerveztek a Zala Megyei Gyermekvédelmi központ működtetésében álló gyermek-és lakásotthonokban, nevelőszülőknél élő gyermekek, valamint városi és falusi lakhelyű alsó tagozatos tanulók számára: parlagfű-, és drogellenes programokat, egészségvédelmi tájékoztatókat és vetélkedőket, sportversenyeket, uszodalátogatási lehetőségeket, egészséges ételek készítését, közlekedési bemutatókat és versenyeket, megyei szintű Ki? Mit? Tud? vetélkedőket, részvételi lehetőséget kulturális rendezvényeken, továbbá szerveztek még megyei szintű karácsonyi rendezvényeket. Adományokat gyűjtöttek és adtak át a gyermekvédelmi gondoskodásból kikerülő fiatalok, illetve nehéz sorsú, kiskorú gyermekeket nevelő személyek számára (bútorok, lakásfelszerelés, ruhaneműk).

Hisszük, hogy a táborozásra, a táborokban szerzett élményekre, tapasztalatokra a személyiség fejlődése, a közösség szellemiségének erősítése szempontjából a gyermekeknek szükségük van.

Tábor ideje: 2015. április

Megcélzott korcsoport: Zala megyei gyermekotthonokban élő, általános iskolás diákok

Létszám: 24 fő + 2 fő kísérő

Tábor időtartama: 3 nap / 2 éjszaka

Jelentkezés: A Zala megyei tagintézményekből tett javaslat alapján a Szociális és Gyermekvédelmi

Főigazgatóság független testülete választotta ki a tábor résztvevőit.