Noé bárkája

 

2017. 05.018.-2018.03.31 között valósul meg a Holnapocska Alapítvány Noé bárkája Természetháza és Ability park TOP-1.2.1-15-ZA1-2016-00001 azonosító számú projektje

Projekt célja a Zalaszabarban, a természeti értékekben rejlő turisztikai potenciál hasznosítására, a természeti értékek bemutatására alkalmas helyszín, egy több funkciós magas minőségű ökoturisztikai- és ability park építése.

Megvalósítandó cél a látogatók számának növelése új, többfunkciós ökoturisztikai bemutatótér kialakításával, innovatív, újszerű technológiai megoldások hasznosítása, ability park eszközeinek beszerzése, a fogyatékos emberek világának bemutatása, különböző játékokon és eszközökön keresztül, annak érdekében, hogy a jövő társadalma nagyobb megértését, segítőkészséget és toleranciát mutasson feléjük. A fejlesztés lehetővé teszi magas minőségű, a térségben unikális, eddig hiányzó szolgáltatások biztosítását, mely egyaránt hozzájárul a térségbe látogató turisták számának emelkedéséhez, az átlagos tartózkodási idő, illetve költési hajlandóság növekedéséhez.

A látogatóközpont, többfunkciós bemutatótér kialakítása során tervezzük élményelemeket jelentő technikai fejlesztések, interaktív bemutatási formák, kézzelfogható, kipróbálható élményeket adó eszközök kialakítását, melyek biztosítják, hogy a látogatók több mint 2 órát itt eltölthessenek.

A projekt ability jellegéből adódóan komplex akadálymentesítés történik és családok számára családbarát helységeket, pelenkázót is biztosítunk.

Évente minimum 3 rendezvény megrendezésére is sor kerül, a rendezvények során lehetőséget biztosítunk a települési vállalkozások számára, hogy az ide érkező vendégeknek helyi termékeiket értékesíthessék.

A projekt munkahelyteret teremt 2 fő főállású alkalmazott foglakoztatásával, melyből egy hátrányos helyzetű lesz, s lehetőséget biztosít fiatal pályakezdő elhelyezkedésére is.

Az új szolgáltatások több, mint 270 napos nyitva tartást tesznek lehetővé rossz időben is garantáltan igénybe vehető programokkal, animált foglalkozásokkal, interaktív kiállítással, melyek a szezonalitást csökkentik.

A fejlesztés hozzájárul az egy turistára eső költés növekedéséhez a belépő, büfé, ajándékbolt által, ahol a helyi termelők termékei is beszerezhetőek lesznek.

A projekt keretében egy mindösszesen 738,64 m2-es könnyűszerkezetes csarnok építésére kerül sor.

A csarnokban kialakításra kerül egy interaktív Science Center és abiliy park, rengeteg interaktív látványelemmel, valamint család és gyermekbarát szolgáltatások kerülnek kialakításra. A fogyatékossággal élők fogadása érdekében minden játékelem úgy kerül kialakításra, hogy számukra is elérhető legyen. Olyan fejlesztéseket szeretnénk megvalósítani, melyek lehetővé teszik, hogy egészséges és sérült emberek együtt szerezzenek közös élményeket.

A Projekt elszámolható összköltsége 260.000.000,- Ft.

A támogatás mértéke 100%.

Tervezett befejezés dátuma 2018. március 31.